Seneste indlæg

 • Fiskeruller med rejer

  Fiskeruller med rejer
 • Min yndlingsingrediens: Maria Charlottes Surdej

  Min yndlingsingrediens: Maria Charlottes Surdej
 • Stenbiderrogn – den sunde danske kaviar

  Stenbiderrogn – den sunde danske kaviar
 • Hjemmelavede kopnudler

  Hjemmelavede kopnudler

Teklas kæreste er ikke i tvivl: Spidskål indtager førstepladsen

Teklas kæreste er ikke i tvivl: Spidskål indtager førstepladsen

Månedens deltager i Mig og Min Yndlingsingrediens er Tekla fra Teklas Køkken. Hun lever selv glutenfrit, så bloggen indeholder en masse gode idéer til glutenfrie retter og en glutenfri livsstil generelt.

Du behøver dog absolut ikke at leve glutenfrit for at blive inspireret af Tekla. Læs f.eks. med nedenfor, hvor hun fortæller om sin yndlingsingrediens og deler en lækker opskrift på bagt spidskål med passionfrugtvinaigrette, rødløg og ristede solsikkekerner.


Mig og Min Yndlingsingrediens med Tekla fra Teklas Køkken

Line spurgte mig, om jeg ville fortælle om min yndlingsingrediens her på Mad til Mor. Det ville jeg meget gerne, men først blev jeg meget i tvivl om hvilken ingrediens jeg skulle vælge. Jeg har nemlig mange yndlingsingredienser. Ost i alle former sprang først frem i min bevidsthed. Men da jeg spurgte min kæreste var svaret promte: ”spidskål!”

Spidskål er en af de grøntsager, jeg altid har i køleskabet. Jeg elsker, at den fås i både grøn og lilla, så der kan komme lidt spræl i salaten. Jeg bruger den rå, kogt, grillet, bagt og stegt. Det er en fantastisk grøntsag i wokretter og gryderetter. Men allerbedst er den mild og let sødlig i smagen og ikke lige så grov som f.eks hvidkål. Spidskål mætter godt pga. af alle de gode kostfibre og så er den alsidig og kan bruges sammen med næsten alt.

Spidskål

Opskriften jeg deler med dig i dag, er det perfekte tilbehør til en helstegt kylling.

Bagt spidskål med passionfrugtvinaigrette, rødløg og ristede solsikkekerner.

Til 4 personer skal du bruge

 • 10 passionsfrugter
 • 1 dl olivenolie
 • 1 spsk. Maille dijonsennep med honning
 • ½ dl æblecidereddike
 • salt og friskkværnet peber
 • evt. ekstra honning
 • 1 stort spidskål
 • 1 rødløg
 • 3 spsk. solsikkekerner
Bagt spidskål med passionsfrugtvinaigrette opskrift

Foto: Tekla Bach // www.glutenfriforbegyndere.dk

Sådan gør du

 1. Skrab kødet ud af passionsfrugterne og ned i en gryde. Bring det i kog og pisk grundigt, mens det koger i 2-3 minutter. Passér det gennem en sigte i små portioner, så du har kernerne tilbage i sien med så lidt af kødet som muligt. Lad din passionsfrugtsaft køle af.
 2. Kom olivenolie, sennep, passionsfrugtsaft og æblecider eddike i en høj smal beholder. Blend det i ca. 5 sekunder, mens du fører stavblenderen op og ned igen. Smag til med salt og peber og evt lidt ekstra honning, hvis du syntes vinaigretten er for syrlig.
 3. Skær spidskålet ud i 8 både på langs og lad stokken sidde. Læg spidskålsbådene på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 °C i 15 minutter.
 4. Skær rødløget ud i tynde både og rist solsikkekernerne på en tør pande ved lav varme til de tager farve og laver små poplyde.
 5. Anret spiskålsbådene og hæld passionsfrugtvinaigrette over. Drys de ristede solsikkekerner og rødløg over og server som en lækker forret eller tilbehør til en hovedret.

Opskriften her giver mere passionsfrugtvinaigrette end du skal bruge, men den holder sig fint i køleskabet i 14 dage og er skøn i salater.


Herfra siger jeg mange tak til Tekla for at dele tanker og opskrift. Jeg skal helt sikkert afprøve den og vil også eksperimentere med at bruge passionsfrugtvinaigretten til salater.

Vil du se flere lækre retter, så følg med på bloggen Teklas Køkken eller på bloggens Instagramprofil.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags