Seneste indlæg

  • Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret

    Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret
  • Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta

    Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta
  • Sådan får du brugt dine rugbrødsrester

    Sådan får du brugt dine rugbrødsrester
  • Sund spaghetti carbonára

    Sund spaghetti carbonára

Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta

Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta

Krydret tomatsalsa gør en simpel salat, nachos, lasagne eller de mexicanske pandekager lidt sjovere.

Laver du den selv, kan du skrue op og ned for smagsstyrken, så den bliver lige som du bedst kan lide det.

I den her variant bruger jeg færdiglavet karrypasta i stedet for at blande chili, hvidløg og andre krydderier selv. Det går lidt hurtigere. Jeg sværger til dén fra Mae Ploy, som du kan købe i de fleste asiatiske supermarkeder.

Bruger du opskriften nedenfor, hvor tomater og peberfrugter bages i ovnen, kan du desuden få bugt med grøntsager, der er lige på nippet til at blive for rynkede og triste. Mindre madspild og mere spændende mad – what’s not to like?

Hjemmelavet tomatsalsa med rød peberfrugt opskrift

 

Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta

Lækker og nem dip, som giver ekstra smag til dine retter.
Ret Tilbehør
Keyword Dip
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter

Ingredienser

  • 7-8 store tomater ca. 500 g
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 rødløg
  • Lidt olivenolie
  • 1 håndfuld krydderurter f.eks. basilikum, persille eller koriander
  • 1 tsk. rød karrypasta
  • ca. 1 tsk. citron- eller limesaft

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader (eller tænd op i grillen og brug den i stedet).
  • Vask tomaterne og skær dem i kvarte.
  • Vask peberfrugterne og skær dem i grove stykker.
  • Pil løgene. Gem det ene til senere og skær det andet i 4-6 både.
  • Læg tomater, peberfrugter og løg på en bageplade med bagepapir.
  • Stænk lidt olie over og bag grøntsagerne i ca. 15 minutter. De må godt blive lidt brændte.
  • Skær det sidste løg i grove tern.
  • Vask krydderurterne. Gem lidt til pynt og blend resten sammen de grillede grøntsager, rå løg og karrypasta.
  • Smag til med citronsaft og evt. ekstra karrypasta.
  • Hæld din tomatsalsa på skoldede glas og opbevar dem køligt.

Noter

Hvis du undgår at stikke beskidt bestik ned i glasset med salsa, kan det fint holde sig i en uges tid.

 

Salsa dip sund opskrift

Har du fået lavet mere salsa end du kan nå at spise, kan du f.eks.:

  • Røre salsaen op med creme fraiche og bruge den som en dressing eller dip, der er mere mild og afrundet end den rene variant.
  • Smøre salsaen på ristede skiver brød og lave nemme, simple bruschetta.
  • Lægge den oven på fisk og bage dem i ovnen. Evt. med lidt ekstra knas som i min opskrift på bagt laks med tomatsalsa.
  • Blande den op med ris og tilsætte friske grøntsager. Så har du en hurtig måltidssalat. I stedet for ris kan du også bruge f.eks. kikærter eller bulgur.

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags