Seneste indlæg

 • Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag

  Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag
 • 6 gode til campingturen

  6 gode til campingturen
 • Tærte med løg og tomater

  Tærte med løg og tomater
 • Malene og de supersunde tomater

  Malene og de supersunde tomater

Mig og min yndlingsingrediens: Benedicte er vild med spinat

Sunde opskrifter med spinat

Fra i dag kan du følge med i en ny serie her på bloggen. Jeg har nemlig spurgt nogle af mine med-madbloggere, om de har lyst til at skrive lidt om deres yndlingsingrediens. Konceptet er så, at jeg hver måned overlader tasterne til en anden blogger og imellem hvert indlæg i serien, vil jeg lave en ret med den ingrediens, de har valgt og poste opskriften. Jeg glæder mig meget til selv at blive inspireret og til at dele andres madglæde og gode fifs. 

I dette første indlæg kan du møde Benedicte, som blogger på Benedictes mad. Mor til fire og både talentfuld og kreativ i et køkken. Hun er desuden vild med spinat, som du læse mere om nedenfor.

Spinat!

Hvad er det med det spinat?

Som alle andre har jeg min madfavoritter- yndlingsingredienser, om du vil.

Og nej, inden du tror, at jeg er sådan en sundhedsfreak, hører det med, at jeg også er pjattet med chokolade, karamel, lakrids og så videre. Uhmm lakrids (stærkt vanedannende).

Men det er ikke lige de søde sager, jeg vil fortælle dig om her. Jeg napper den her som er noget sundere, kan findes i butikkerne året rundt og kan laves på et utal af måder… Spinat.

Spinat har det der ekstra særlig lækre, synes jeg. Og kommer du uanmeldt og åbner mit køleskab eller fryser, vil du altid finde…. spinat! På lige linje med mel, æg og mælk. Du ved: de ting, du nødigt kan undvære i en husholdning.

Selvom man er madblogger kan man (læs: mig) godt lide, at det er nemt. For jeg har fire unger og en arbejdsom mand, så det der med masser af tid til madlavning, har jeg ikke! Så jeg køber helst de poser, hvor spinat er skyllet. Det er da for nemt. Så er der altså ingen undskyldning for ikke at lave sig noget sundt tilbehør.

Spinat sund opskrift inspiration

Facts om spinat:

 • Indeholder et minimum af kalorier (derfor kan du roligt spæde til med fløde. For fløde og spinat. What a match!
 • Spinat er en såkaldt superfood og er bl.a. spækket med antioxidanter.
 • Kiloprisen på spinat er noget billigere end sammenlignet med meget andet superfood, såsom blåbær, gojibær, mandler etc. Ikke dårligt, vel?
 • Spinat giver dig gode vitaminer, som K, A og C vitaminer. Og så er spinat som bekendt fyldt med jern. Hvilket særligt os kvinder har godt af, ik´?

Der er mange flere positive ting at skrive om spinat, men pladsen er trang og jeg vil hellere give mine foreslag til, hvordan jeg ofte spiser spinat.

Juice, salat og omelet er favorit-måden. Omeletten laver jeg ofte til morgenmad, fordi den mætter til langt op på dagen eller til middagsmad, som tilbehør til whatever vi måtte få.

Ungerne drikker den gerne i juice, hvis jeg putter blot en smule i og mest af æbler, appelsin etc. Lidt er bedre end ingenting, ik´? Og jeg kunne altså heller ikke fordrage det som barn. Som i slet ikke. Hvor mange børn kan det?

Her kan du se hvordan jeg laver nogle af mine retter med spinat

Spinatomelet er nok noget af det, jeg laver oftest. Om det er morgenmad, frokosttid eller aftensmad. Jeg laver den ofte på slum, men har taget mig sammen og tænkt over, hvad jeg egentlig kommer! Den er svær at ødelægge, så om der kommer en smule mere fløde/æg/spinat kommer ikke så nøje….

I en pande hælder du lidt olie eller smør. Knald et par æg ned i panden på mellemvarme(enten hele eller let pisket). Hæld nu to gode håndfulde frisk spinat ved og knap en deciliter fløde. Drys lidt revet cheddar over og lad nu herligheden simre. Efter ca. 10 minutter er æggene stivnet og du kan forsigtigt med en paletkniv tage halvdelen af omeletten og smide over den anden. Giv den ca. 5 minutter og hold øje med, at den ikke brænder på. Nu burde spinaten være faldet ned. Lad omeletten glide over på en tallerken og server. Krydr med salt og peber.

Spinatomelet opskrift Benedictes mad er vild med spinat

Foto: Benedicte Aasberg // www.benedictesmad.dk

Her har jeg lavet en hel klassisk smoothie ala blendet frosne jordbær, frisk banan, vanillepulver, mandelmælk/almindelig minimælk og lige en lille håndfuld frisk eller frossen spinat. Voila. Ungerne er med på den, når det blot er en smule spinat jeg kommer i. En af ungerne er ofte med til at lave den. Det er som om, at hjemmelavet smoothie er blevet til ”their thing”! De laver den og er ok med spinaten :o)

Spinatsmoothie opskrift Benedictes mad er vild med spinat

Foto: Benedicte Aasberg // www.benedictesmad.dk

Det er en klassiker det her. Laks og flødestuvet spinat. Ikke desto mindre er det nok en holdbar klassiker, fordi de går godt i spænd. En hel lakseside sender du ind i ovnen på bagepapir. Ca. 20 minutter på 180 grader. Krydr med salt/peber, smørklatter og skiver af citron. I en gryde hælder du lidt olie eller smør. Læg tre gode håndfulde frisk spinat ned i gryden. Hæld ca. 1 dl fløde ved i gryden og læg låg på. Lad spinat falde sammen. Krydr med salt og peber. That´s it. Da vi går ”spinat-amok” lavede jeg en salat af frisk spinat, nectariner, gulerødder og granatæbler. En olie/eddike dressing er god til.

Lakseside med spinat opskrift Benedictes mad er vild med spinat

Foto: Benedicte Aasberg // www.benedictesmad.dk

Det var lidt fra mig. Håber du blev inspireret…

Benedicte


Du kan følge Benedicte på hendes blog Benedictes mad eller på bloggens Facebook- eller Instagramprofil.

Lige som Benedicte, er jeg også tosset med spinat. Så har du lyst til endnu mere inspiration, kan du f.eks. se min opskrift på spinatpandekagerspinatboller eller spinatærte med laks.

Jeg sender en masse taknemmelighed afsted til Benedicte for at have lyst til at deltage og fortælle om at være vild med spinat:) Og så vil jeg gå i tænkeboks for at finde på en lækker opskrift med spinat, som jeg deler om et par uger.

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags