Opskrift Bagt squash grøntsager terrine
Udskriv

Squashterrine

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Squashterrine

  • 1 squash (ca. 300 g)
  • 2 forårsløg
  • 0,5 rød peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 usprøjtet citron
  • 3-4 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret
  • 2 æg
  • 20 g ost
  • 0,5 tsk. salt
  • et nip peber
  • lidt smør eller olie til formen

Topping

  • 1 skive rugbrød gerne lidt tørt
  • 30 g ost

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask og riv squashen. Læg den i et rent viskestykke og vrid det over vasken, så mest mulig væske kommer fra.
  • Pil de yderste blade af forårsløgene og snit dem i tynde skiver.
  • Vask peberfrugten og skær den i små tern.
  • Pil og pres hvidløget.
  • Rengør citronen godt. Pres den for saft og riv det gule af skallen.
  • Riv osten.
  • Pisk æggene og bland derefter alle ingredienserne til terrinen.
  • Smør et ovnfast fad og hæld blandingen heri.
    Opskrift Squash terrine fyld
  • Skær skorperne af rugbrødet og riv det groft.
  • Riv også osten og bland det med rugbrødet. Fordel drysset på toppen af æggeblandingen.
    Squash terrine fyld opskrift
  • Bag squashterrinen i 25-30 minutter til æggemassen har sat sig.